دکتر زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: با این که موارد متنوعی برای انتخاب در گروه گوشت، حبوبات، تخممرغ و مغزها وجود دارد ولی مردم بیشتر گوشت قرمز و مرغ را ترجیح میدهند که توصیه میشود از غذاهای متنوع این گروه مثل ماهیها، حبوبات و مغزها نیز استفاده کنند.
وی افزود: بهتر است افراد از گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کرده و قبل از طبخ گوشت مرغ، پوست آن را جدا کنند زیرا پوست مرغ چربی فراوانی دارد.
دکتر عبداللهی با اشاره به این که در فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و کالباس مقادیر زیادی نمک و مواد نگهدارنده افزوده میشود، تصریح کرد: توصیه میشود مصرف این غذاها را تا حد امکان کم کرده و سعی کنند مواد غذایی سالم را جایگزین آنها کنند.
وی درباره مصرف انواع مغزها گفت: مغزها مانند گردو، فندق، بادام و پسته بهترین میان وعده محسوب میشود و برای تامین پروتئین، انرژی و برخی از مواد مغذی مانند آهن و روی مناسب هستند.
معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد: دانههای آفتابگردان، بادام و فندق غنیترین منابع ویتامین E در گروه گوشت، حبوبات، تخممرغ و مغزها هستند که بهتر است برای دریافت روزانه ویتامین E بیشتر از مغز دانهها و دانههای روغنی استفاده شود.
به گفته وی، مصرف گوشت برای رشد نوجوانان لازم است و بسیاری از والدین به دلیل ترس از افزایش کلسترول و چربی اشباع، مانع از مصرف گوشت در نوجوانان می شوند که این کار توصیه نمیشود.
دکتر عبداللهی درباره مصرف گوشت توصیه کرد: اگر بخواهند گوشت یخ زده را آب پز کنند باید بلافاصله بعد از خارج کردن از فریزر آن را بپزند و اگر به هر دلیلی میخواهند گوشت از حالت یخ زده خارج شود، آن را 24 ساعت قبل از طبخ از فریزر خارج کرده و در یخچال بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: بعد از خرید گوشت قرمز، طیور و فرآوردههای دریایی فوراً آن ها را به خانه برده و در یخچال یا فریزر قراردهند و از نگهداشتن آنها در دمای اتاق به مدت طولانی اجتناب کنند و هرگز گوشت را نیم پز رها نکنند.
وی تأکیدکرد: حتما برای بستهبندی محصولات گوشتی از کیسههای پلاستیکی استفاده کنند که نسبت به رطوبت و هوا نفوذناپذیر باشند زیرا وقتی گوشت در معرض هوا قرار میگیرد ویژگیهای کیفی و ارزش غذایی آن کاهش پیدا میکند.